Semestern avslöjar era problem

Semestern är en tid fylld av förväntningar – men också en tid då era relationsproblem kommer upp till ytan. Därför är det viktigt att ni pratar med varandra om era förväntningar och tar hjälp av andra när ni inte kan lösa problem själva.


Semestern

Här är bilden av den lyckliga familjen på semester. Men när semestern blir något annat och inte uppfyller våra förväntningar tar relationen stryk.

Om ni har problem i ert förhållande så syns dessa problem som tydligast under semestern, på helger och kvällar. Ja, när ni faktiskt umgås med varandra.

Den vanliga vardagen och ekorrhjulslivet gör att ni inte hinner umgås på riktigt och därför ser ni inte problemen lika tydligt.

Men under semestern när ni är med varandra 24 timmar varje dygn så kommer allt som nöter upp till ytan.

Höga förväntningar på semestern

Många tänker att på semester ska vara så ”lyckligt”. Allt måste vara så bra. Därför blir det en besvikelse när saker inte sker som man hoppats/tänkt sig.

Semester för så mycket förhoppningar med sig. Dessa förhoppningar i samband med de synliga problemen kan bli en kraschlandning i er relation.

Problem under semestern

Många kvinnor upplever att de gör mer i hemmet än mannen. De önskar att de har en man som delar arbetet, istället för att hjälpa till.

Många har svårt att släppa jobbet på semestern. Detta leder till frustration hos den andra partnern då den kanske förväntade sig mer uppmärksamhet.

Många får mer tid att hinna tänka och reflektera över relationen.

Under semestern är fler personer otrogna mot sin partner.

Prata med varandra och ta hjälp

Prata med varandra innan semestern om vad ni har för förväntningar.

Försök att kompromissa bådas förväntningar.

Försök utnyttja semestern till er fördel och se det som en chans att vända er relation. Lösa era problem och jobba aktivt tillsammans. Om ni inte klarar det ensamma, inte kan hitta varandra eller inte vet hur ni ska göra kan ni alltid vända er till en parterapeut.

 

Vill du ha svar?

Använd gärna kommentarsfältet för att kommentera artikeln. Har du däremot frågor som du vill ha svar på rekommenderar vi dig att vända dig till vår expert på vårt forum.